Zoekopdracht
Sluit dit zoekvak.

Blog

Vintage wielershirts, collectie ton merckx, historische Racefietsen

Tijdens het Tour de Retro evenement in juni is er bijzondere expositie van historische wielershirts en historische racefietsen. Deze unieke tentoonstelling vindt plaatst in de galerie ruimte van NULZES op het NRE terrein in Eindhoven, naast het wielercafe CYKLIST. We beloven je een unieke ervaring!

Alleen tijdens het weekend van 24 en 25 juni 2023 kunnen bezoekers genieten van een selectie van de meest bijzondere historische wielertruitjes uit de wielershirt collectie van Ton Merckx (2.500 originele wielertruitjes van 1950 tot nu) en 25 historische vintage fietsen uit de collectie, allemaal perfect gerestaureerd door Velo D’Anvers.

De expositie is de perfecte manier om het verleden en de toekomst van de racefiets en wielershirts te verkennen. We zullen de oudste racefiets van toen tonen naast de meest innovatieve racefiets van nu. Ook zullen we de historische wollen wielershirt van toen tonen naast de meest innovatieve, aerodynamische wielershirt van nu. Een groot verschil.

Verzamelaar Ton Merckx zal ook aanwezig zijn om de bezoekers meer te vertellen over de collectie en hoe hij tot zijn imposante verzameling van wielershirts is gekomen. Kom langs op het retro evenement op het NRE terrein en ervaar de racefietsen en wielershirts uit het verleden en het heden. Dit mag je niet missen.

Tijdens dit weekend is er naast deze expositie ook een expositie over de rijke wielerhistorie van onze Brainport regio. Met prachtige foto’s en verhaal – [lees hier meer].

De hoofdmoot van het weekend zijn de retro toertochten. Met op de zondag de tocht van wielrenners op vintage fietsen en in de oorspronkelijke wielerkleding. Zaterdag kan iedereen mee fietsen, een retro wielershirt is dan wel verplicht. Lees hier meer over de [Tour de Retro wielertochten]

FOLLOW

locatie TOUR DE retro event

NRE TERREIN EINDHOVEN

EINDHOVEN, Gasfabriek

De Cyklist
NulZes
Erfgoedhuis Eindhoven