Zoekopdracht
Sluit dit zoekvak.

Blog

Velo d’Anvers – voor fietsen in vintage stijl

Ben je op zoek naar een unieke vintage fiets die helemaal op maat gemaakt is? Dan moet je bij Velo d’Anvers zijn! Bij deze fietsenwinkel van Theon Valks, gevestigd in de Machinekamer op Strijp-S, vind je geen standaard fietsen, maar unieke producten. Theon maakt vintage fietsen volledig op maat naar jouw wens, zodat je weer als nieuw de weg op kunt.

Velo d’Anvers is ontstaan uit een uit de hand gelopen hobby van Theon. Hij is al zijn hele leven aan het sleutelen aan fietsen. Hoewel hij van oorsprong architect is, heeft hij uiteindelijk toch van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Theon houdt van dingen die op maat gemaakt zijn en heeft een drang om dingen mooier en beter te maken. Hij begon met het opknappen van vintage racefietsen vanuit huis toen hij nog in Antwerpen woonde. Als ode aan zijn voormalige woonplaats is de verwijzing naar Antwerpen verwerkt in de naam van de winkel. In 2014 was de start van Velo d’Anvers en in 2015 opende Theon zijn eerste winkel in de Urban Shopper op Strijp-S. Nu is Velo d’Anvers gevestigd in de oude machinekamer van Philips op Strijp-S.

Bij Velo d’Anvers wordt alles op en top duurzaam aangepakt. Alle onderdelen die hergebruikt kunnen worden, worden hergebruikt. Een vintage fiets wordt ingekocht en vervolgens helemaal uit elkaar gehaald. Het kale frame wordt opgehangen en als het moment daar is, wordt de fiets weer helemaal opnieuw opgebouwd. Het oude beestje kan dan weer als nieuw de weg op. Inmiddels hangt er heel wat historie aan de muur in de winkel van Velo d’Anvers. Het lijkt inderdaad wel een museum.

De winkel van Velo d’Anvers is een beleving op zich. Er is een werkplaats waar flink gesleuteld wordt, maar er is ook een fijne plek om met een kop koffie te bespreken hoe jouw fiets eruit moet komen te zien. Bij Velo d’Anvers vind je frames in alle vormen en maten, bakken vol onderdelen en niet te missen accessoires. Het is een grote winkel waar je ogen tekort komen, gespecialiseerd in koersfietsen, randonneurs en nog veel meer.

Ben je op zoek naar een mooie vintage fiets of wil je jouw fiets laten restaureren en oppimpen in een gave kleur? Dan zit je bij Velo d’Anvers goed. Alle rossen zijn welkom, of het nu staal, driewieler, carbon, zwaar verwaarloosd of ieder weekend gepoetst is. Je krijgt jouw fiets uiteraard terug met opgepompte banden, strakke remmen en zonder modder. Dat is allemaal service van de zaak.

Kortom, bij Velo d’Anvers vind je niet alleen een unieke vintage fiets, maar ook een beleving op zich. Kom gerust eens langs en laat je inspireren door de historie en vakmanschap van deze bijzondere fietsenwinkel.

Theon Valks is zondag 25 juni in de ochtend aanwezig bij Tour de Retro om van advies te geven en deelnemers seen handje te helpen voor kleine probleempjes met je vintage racefiets.

Velo d’Anvers
Ketelhuisplein 6
5617AE Eindhoven
0683007327
velodanvers.nl

FOLLOW

locatie TOUR DE retro event

NRE TERREIN EINDHOVEN

EINDHOVEN, Gasfabriek

De Cyklist
NulZes
Erfgoedhuis Eindhoven