Zoekopdracht
Sluit dit zoekvak.

Blog

wielerrad van fortuin

WIELERRAD VAN FORTUIN – beproef je geluk tijdens Tour de Retro

Zondag 25 juni 2024 belooft een dag te worden waarop de wielerwereld een nostalgische duik neemt in het verleden met de Tour de Retro. Dit unieke wielerevenement bestaat uit wielertochten en diverse activiteiten waarmee dat de gloriedagen van het wielrennen herleeft. Het WIELERRAD VAN FORTUIN voegt daar een extra dimensie aan met een speelse knipoog naar zowel de rijke geschiedenis van het wielrennen als de culturele erfenis van het rad van fortuin zelf.

Het rad van fortuin, een concept zo oud als de tijd zelf, vindt zijn oorsprong in de mythologie met de godin Fortuna die haar rad draait om het lot van de mens te bepalen. Deze symboliek van geluk en het onvoorspelbare heeft zich door de eeuwen heen gemanifesteerd in verschillende vormen; van de Tarotkaarten, waar het Rad van Fortuin een sleutelrol speelt in het lot van de raadpleger, tot de kermissen van weleer waar het rad van fortuin een centrale attractie was. Ook in oude casino’s en de populaire spelshow ‘The Wheel of Fortune’ zien we hoe dit fascinerende concept mensen blijft boeien.

Tijdens de Tour de Retro krijgt het rad van fortuin een wel heel bijzondere invulling met het WIELERRAD VAN FORTUIN. Dit onderdeel staat geheel in het teken van de wielerhistorie en biedt deelnemers de kans om unieke prijzen in de wacht te slepen. Van moderne retro wielershirts die de helden van vroeger eren, tot speciale biertjes, retro wielerpetjes, kortingsbonnen voor Retro Cycling shops of slechts ‘vintage’ wielervoeding zoals een banaan. Het mooie aan dit spel? Iedere draai aan het rad garandeert een prijs!

Deelnemers aan de retro wielertocht ontvangen een fortuin ticket, waarmee ze gratis hun geluk kunnen beproeven. Bezoekers van het evenement zijn echter niet uitgesloten; voor slechts € 5 kunnen zij ook een draai wagen, of zelfs twee voor € 7,50. Het Wielerrad van Fortuin belooft niet alleen een spannend moment van lotbepaling, maar ook een herinnering aan de rijke geschiedenis en de onvoorspelbaarheid van het wielrennen.

Zo verbindt de Tour de Retro de liefde voor de wielersport met de fascinatie voor het lot. Het WIELERRAD VAN FORTUIN is meer dan een spel; het is een eerbetoon aan de geschiedenis, een viering van nostalgie en een unieke manier om de passie voor het wielrennen levend te houden. Mis deze kans niet om deel uit te maken van deze bijzondere ervaring, waar het verleden en het heden samenkomen op de pedalen van het lot. Tot ziens op zondag 25 juni 2024, voor een dag vol avontuur, nostalgie en natuurlijk, fortuin!

FOLLOW

locatie TOUR DE retro event

NRE TERREIN EINDHOVEN

EINDHOVEN, Gasfabriek

De Cyklist
NulZes
Erfgoedhuis Eindhoven