Zoekopdracht
Sluit dit zoekvak.

Blog

Ton Merckx - fietsentochtenmaker

Route Tour de Retro – zaterdag 22 en zondag 23 juni 2024

De wielershirts verzamelaar Ton Merckx verzamelt niet alleen wielershirts maar zet ook sinds 2016 wielertochten uit in de regio Eindhoven. Een beter kenner van de wegen en paden van onze regio die geschikt zijn voor toerfietstochten is er niet. Als mede organisator zet hij natuurlijk ook de tochten van 2024 weer uit. 

Ton zet een paar prachtige tochten (45/70/100 km) uit door het  natuurgrenspark De Groote Heide richting België en weer terug. Vertrek is bij het bekende Eindhovens Wielercafé De Cyklist, dit jaar is er prachtige pleisterplaats toe, namelijk de heropende Achelse Kluis, een prachtige abdij met een actieve brouwerij met heerlijke speciaal biertjes. Het  Natuurgrenspark De Groote Heide omvat natuurgebieden in de gemeenten de gemeenten Cranendonck, Eindhoven, Hamont-Achel, Heeze-Leende, Pelt en Valkenswaard.

Tour de Retro - fietstocht route

De geheel uitgepijlde fietstochten lopen over fietspaden door de bossen en heidegebieden, prachtige natuur en het platteland. Met geen of nauwelijks autoverkeer. Deelnemers kunnen kiezen uit tochten van 45, 70 of 100 kilometer. Door het gespreid vertrekken in de loop van de ochtend vermijden we dat het te druk wordt. De geheel uitgepijlde routes lopen over dezelfde paden. Gpx-files en pdf-beschrijvingen zijn voor deelnemers in de week voor het evenement te downloaden. 

 Uitgepijld + GPX + beschrijving –  zo raak je de weg niet snel kwijt!

Tour de Retro 2024 - start DE CYKLIST

De tocht begint bij wielercafé de Cyklist op het NRE-terrein in Eindhoven en gaat via Genneperparken – de toegangspoort tot de natuur van De Groote Heide – en via het Dommeldal richting Valkenswaard. Vervolgens gaat de tocht via het Klankenbos en De Malpie met uitgestrekte heidevelden, vennen en bossen naar het natuurgebied Plateaux Hageven, waarbij je bijna ongemerkt de Belgische grens oversteekt. Hierna naar pleisterplaats Abdij (en brouwerij)  ‘De Achelse Kluis’, net na de Nederlandse grens. Neem plaats aan de aan de originele Abdijtafels van de paters voor een hapje of drankje; bijvoorbeeld de ‘broederplank’, een heerlijk stuk Limburgse vlaai met koffie of een abdijbiertje uit de eigen brouwerij. 

De tocht gaat verder via de andere kant van Valkenswaard door Valkenshorst en via het Dommeldal terug naar het Wielercafé De Cyklist. Daar is zondag de 23 juni genoeg te doen, bekijk het programma

Achelse Kluis

Op zaterdag 22 juni kan je de tocht al verkennen. Op zondag 23 juni vertrekken de deelenemers op twee momenten:

  • 10:00 uur – start retro liefhebbers
    Deelnemers dienen een retro-wielershirt te dragen maar hoeven niet op geen stalen racefiets te rijden.
  • 10:30 – start retro fietsers
    Fietsers dienen een retro-tenue te dragen en op een stalen racefiets te rijden van voor 1990

De route is geheel uitgepijld, maar er wordt ook een gpx-file wordt van tevoren per e-mail aan iedere deelnemer verstuurd. Kortom, een prachtige fietstocht door de natuur van De Groote Heide in retro stijl uitgezet door de expert van fietstochten door de regio Eindhoven – Ton Merckx ( TonMerckxWielershirts.nl ).

Ton Merckx deelt de deelnemers nummers uit
Wielershirt verzamelaar en wielertocht uitpijler – Ton Merckx

 

 

 

FOLLOW

locatie TOUR DE retro event

NRE TERREIN EINDHOVEN

EINDHOVEN, Gasfabriek

De Cyklist
NulZes
Erfgoedhuis Eindhoven