Blog

Ton Merclx fietstochtenmaker

Route Tour de Retro – 24 en 25 juni 2023

  • De wielershirts verzamelaar Ton Merckx verzamelt niet alleen wielershirts maar zet ook sinds 2016 wielertochten uit in de regio Eindhoven. Een beter kenner van de wegen en paden van onze regio die geschikt zijn voor toerfietstochten is er niet.

Ton koos voor de Tour de Retro voor een tocht door de achtertuin van Eindhoven, een tocht door De Groote Heide. Natuurpark De Groote Heide omvat natuurgebieden in de gemeenten de gemeenten Cranendonck, Eindhoven, Hamont-Achel, Heeze-Leende, Pelt en Valkenswaard. De geheel uitgepijlde fietstochten lopen over fietspaden door de bossen en heidegebieden, prachtige natuur en het platteland. Met geen of nauwelijks autoverkeer. Deelnemers kunnen kiezen uit tochten van 40, 75 of 100 kilometer. Door het gespreid vertrekken in de loop van de ochtend vermijden we dat het te druk wordt. De geheel uitgepijlde routes lopen over dezelfde paden. Gpx-files van de routes worden zijn hieronder te downloaden.

Download de GPX routes

 
Download de routebeschrijvingen in pdf formaat

 

Uitgepijld + GPX + beschrijving –  zo raak je de weg niet snel kwijt!

De Groote Heide

De tocht begint bij wielercafé de Cyklist op het NRE-terrein in Eindhoven en gaat via Genneperparken – de toegangspoort tot de natuur van De Groote Heide – en via het Dommeldal richting Valkenswaard. Vervolgens gaat de tocht via het Klankenbos en De Malpie met uitgestrekte heidevelden, vennen en bossen naar het natuurgebied Plateaux Hageven, waarbij je bijna ongemerkt de Belgische grens oversteekt. De tocht gaat door naar het Kolisbos en via de Buitenheide naar de Beverbeekse Heide, waar ook een rustplaats is gepland. Vervolgens fietsen we langs ‘De Achelse Kluis’, net voor de Nederlandse grens in de zuidelijke punt van het Leenderbos. De tocht gaat verder via de andere kant van Valkenswaard door Valkenshorst, weer via de Leenderheide en het Dommeldal terug naar het wielercafé de Cyklist.

Achelse Kluis

De deelnemers vertrekken gespreid in de loop van de ochtend. De route is geheel uitgepijld, maar er wordt ook een gpx-file wordt van tevoren per e-mail aan iedere deelnemer verstuurd. Kortom, een prachtige fietstocht door de natuur van De Groote Heide in retro stijl uitgezet door de expert van fietstochten door de regio Eindhoven – Ton Merckx.

Tour de Retro - fietstocht route

FOLLOW

locatie TOUR DE retro event

NRE TERREIN EINDHOVEN

EINDHOVEN, Gasfabriek

De Cyklist
NulZes
Erfgoedhuis Eindhoven